Емисии

05.10.2017 - 14:49
Гости: Андријана Штеријова Андоновска, Роса Карреира и Хосе Марио Мессина
05.10.2017 - 14:47
Гостинка: Габриела Димовска
05.10.2017 - 14:45
Гости: Др. Боне Стевановски - специјалист психијатар и Др. Анкица Росоклија - специјалист и магистер по медицинска биохемија
05.10.2017 - 14:37
Гостин: Др. Сузана Камберова - специјалист дерматолог
05.10.2017 - 01:31
На што се должи новиот став на обвинителството во случајот „Mонструм“, кој ќе одговара ако падне случајот за кој пресудите се доживотен затвор за лица осудени зa тероризам, колку има политичка заднина во случајот што ја потресе Mакедонија, а кој политичарите го користеа и за дневно политички поени. Анализираат поранешниот судија Валентин Зафиров, адвокатат Драган Малиновски и политичкиот аналитичар Петар Арсовски, а во емисијата имаме и сведочења на Бедри Ајдари, роднина на еден од осудените и Раде Славковски , татко на убиениот Филип Славковски, како и став од судијата Владимир Туфегџиќ кој како истражен судија ја водел истрагата
04.10.2017 - 23:28
Тема: Македонски јазик: Идентитет и континуитет - доискажување Гостин: проф. д-р Трајко Стаматоски
04.10.2017 - 23:26
Тема: Социјално претприемништво и инвестиции - глобални искуства и локални практики Гости: Бистра Кумбароска, регионална менаџерка во „Impact HUB“ и „GSEN“ и Кристина Тора, извршина директорка на „GSEN“ (Велика Британија)
04.10.2017 - 19:25
Тема: Црна статистика на македонското здравство - во последните два месеца починаа 12 новороденчиња
04.10.2017 - 19:19
Тема: Компликации после ин витро Гостин: Д-р Татјана Гуржанова спец. гинеколог акушер и спец. за ИВФ
04.10.2017 - 14:22
04.10.2017 - 14:20
Гости: Дејан Здравков - вработен во Центарот за деца со посебни потреби и Стевче Митев - ликовен уметник
04.10.2017 - 14:13
Гостин: Зоран Дерновшек - изумител