16.01.2017 - 09:20
Ново истражување на Универзитетот во Јејл, направено со 3.635 Американци на возраст од над 50 години, покажува дека читањето книги може да го...
13.01.2017 - 18:10
Некои  веруваат дека ова е знак дека 2017 година ќе биде уште една тешка година.   Било пресметано дека на овој ден во САД безнисмените...
13.01.2017 - 09:44
Православните христијани кои се водат според Јулијанскиот календар вечерва ќе ја пречекаат православната Нова година, која почнува утре на Василица....
10.01.2017 - 10:20
Ново истражување на Универзитетот од Оксфорд, извршено над 2.254 лица постари од 18 години, покажа дека алкохолот ги прави луѓето посреќни....
09.01.2017 - 15:32
Хајден Крос (20), од англискиот град Глостер, е првиот маж во Велика Британија кој јавно на Фејсбук објави дека е бремен. Крос инаку е роден како...
08.01.2017 - 13:00
Повозрасна жена од градот Санта Марта во Колумбија не сакала да го прифати внукот бидејќи е премногу грд. Таа заедно со нејзината ќерка дошла во...
07.01.2017 - 19:20
Славниот британски готвач Џејми Оливер најави дека ќе затвори повеќе ресторани од совјот синџир „Џејмис италијан“ (Jamie's Itajian)  во Велика...
06.01.2017 - 11:37
Десетици илјади Киндер јајца биле исфрлени од море на брегот на германскиот остров Лангеог, еден ден по големата бура во овој крај. Децата и...