15.07.2012 - 11:01
Биолозите и ветеринарите работат на случајот со мистериозната смрт на 512 пингвини кои испливале на бреговите на Бразил.   Биолозите тврдат дека...
15.07.2012 - 09:40
Археолозите во Горски котар во Хрватска пронајдоа докази за живот постари од 30.000 години. Трета година по ред професори и студенти по археологија и...
11.07.2012 - 10:14
Едно 12-годишно девојче од Финска од Оландските острови недалеку од Шведска почина затоа што за кратко време испила премногу вода. Според пишувањето...
06.07.2012 - 16:44
Филипионски локален функционер добил отказ откако на ФЕјсбук биле објавени негови фотографии. Локалниот претставник во Нуева Есих, Мејнардо...
04.07.2012 - 14:22
Турскиот парламент донесе закон што ја ограничува примената на царски рез само во случаи кога е тоа медицински неопходно, соопштуваат турските...