29.03.2017 - 09:33
На денешен ден, во 1974 година, унгарскиот архитект  Ерне Рубик на светот му ја претстави најпознатата играчка за луѓе од сите генерации –...
28.03.2017 - 10:43
Истражувачи од Австралија го пронајдоа најголемиот отпечаток од диносаурус во светот досега, што и дава посебно место на земјата на палеонтолошката...
26.03.2017 - 12:49
Глобалната акција „Часот на планетата Земја“ оваа година стана најмасовна во историјата на прокетот, соопшти Светскиот фонд за природата.  „...
17.03.2017 - 12:59
Американскиот адвокат Стивен Вајз вчера пред Државниот апелациски суд во Менхетн аргументираше дека шимпанзата треба да бидат третирани како личности...
16.03.2017 - 11:48
Португалски научници открија череп стар 400.000 години, што највертојатно е од хуманоид посличен на Неандерталецот, отколку на Хомо Сапиенсот и кој...
16.03.2017 - 10:59
На едно градилиште во Кина се откриени мистериозни пирамиди, за кои археолозите претпоставуваат дека претставувале гробници.   За разлика од...
15.03.2017 - 11:26
Научници ја открија првата „флуоресцентна жаба“ во светот, којашто свети во темно. Откритието било сосема случајно, додека траеле испитувања на...
13.03.2017 - 13:08
Продуцентите на „Игра на престоли“ на тексашкиот филмски фестивал „Југ-Југозапад“ потврдија дека пејачот Ед Ширан ќе има своја улога во седмата...