16.07.2017 - 14:24
Перуанските власти запленија 1.520 крастави жаби, кои требало да завршат во афродизијачки препарати и да бидат продадени на пазар во Лима, соопшти...
15.07.2017 - 19:47
Многу мажи ширум светот ги мачи прашањето како да најдат девојка, но не и мажите што живеат во кинескиот град Дунгуан.  Таму разликата меѓу...
14.07.2017 - 11:26
Научници од Египет пронајдоа ракопис за кој сметаат дека е оригинален текст напишан од таткото на западната медицина Хипократ. Ракописот испишан на...
13.07.2017 - 10:34
Американски научници собраа податоци од паметни телефони од сите делови на светот, за да утврдат која нација најмногу, а која најмалку пешачи....
12.07.2017 - 11:27
Најдрагоценото огнено оружје на романскиот лидер Николае Чаушеску, ловечката пушка „холанд и холанд" е продадена на аукција во Букурешт за 32.500...
11.07.2017 - 13:12
Планетата Земја се загрева 140 отсто побрзо отколку што беше очекувано, покажуваат најновите климатски студии. Новите податоци од системот за...
10.07.2017 - 15:03
Aргентинскиот уметник Марта Минуин создаде реплика на грчкиот Партенон од 100.000 примероци од забранети книги. Според Минуин, градбата го...
07.07.2017 - 12:24
Сопругата на полскиот претседател Анджеј Дуда, Агата, стана хит на социјалните мрежи, откако го избегна ракувањето со американскиот претседател...