06.03.2017 - 18:27
Преку мобилна аплицкација која ја изработија студенти на факултетот за информатички науки и комјутерско инжинерство, младите преку своите паметни...
06.03.2017 - 10:58
Пред седум години Стив Џобс го промовираше дотогаш непознатиот уред на „Епл“ - Ајпад, кој го опиша како „неверојатна направа што ќе служи како алатка...
01.03.2017 - 13:39
Американската воспитувачка на деца од предучилишна возраст, Бет Балиста и го спаси животот на својата болна ученичка со тоа што го донирала едниот...
28.02.2017 - 12:05
На порталот „Момент ин Тајм“ се појави оглас за продажба на автомобилот БМВ 7 (Е38), во кој беше застрелан познатиот рапер Тупак Шакур. Возилото чини...
27.02.2017 - 10:58
Во сибирска тајга се пронајдени 23 статуи за коишто се верува дека се скаменети руски војници, пишува порталот „Есорајтер“. Во 1993 над тајгата...
24.02.2017 - 10:42
Горните и долните заби треба да се допираат само кога се јаде. Но, секој втор човек повремено „шкрипи“ со забите, а секој петти тоа го прави редовно...
23.02.2017 - 10:06
Меѓународен тим астрономи откриле нов ѕвезден систем што се состои од седум планети со големина на Земјата и кои се во појас во кој можно е да има...
22.02.2017 - 16:33
Пер-Ерик Мускос, член на градскиот совет во Оверторн предлага вработените Швеѓани да имаат право на еден час пауза за по потреба да отидат дома кај...