22.02.2017 - 13:27
Европската популација на скакулци и штурци е загрозена, односно една четвртина од тие инсекти е соочена со изумирање, се наведува во прва сеопфатна...
21.02.2017 - 17:10
Водата која преку ноќ е оставена во чаша или отворено шише, не треба да се пие, велат научниците. Освен тоа што поради изложеноста на зрачење се...
20.02.2017 - 16:21
Телефонот на Адолф Хитлер со којшто ги издавал своите наредби, денеска е продаден на аукција за 243.000 долари, соопшти аукциската куќа „Историските...
17.02.2017 - 13:49
Геолози востановија дека ноовооткриеното копно што се наоѓа во Тихиот Океан, во близина на Австралија, може да се нарече континент и го именуваа како...
16.02.2017 - 12:35
Дерек Хеј, основач на ЛА Дајрект Moделс, агенција којашто застапува голем дел од попознатите порно глумци и глумици за „Индепендент“ открива зошто...
14.02.2017 - 11:05
Една година по одлуката да ги повлече женските акти од своите страници, најпознатото машко списание во светот „Плејбој" повторно се враќа на својот...
14.02.2017 - 10:27
Симболот на Валентајн е римскиот бог Купидон прикажан со лак и стрела. Се смета дека тој кој ќе биде погоден од стрелата веднаш ќе се вљуби. Тој...
13.02.2017 - 13:02
Полнолетниот македонски граѓанин просечно годишно пие 2,2 литри вино и 0,9 литри ракија, покажуваат податоците што во пресрет на празнувањето на...