Новинар: Сунаи Сабриоски

Синдикатите на протести, бараат зголемување на платите како за функционерите

„Вчера го слушам премиерот вика не можеле функционерските плати да се скратат, ама нашите плати можат да се скратат.“ Геврекот кој поскапе остана за ...

Пожарот во тетовско е ставен под контрола, следува испитување на водата за пиење

Пожарот кој избувна во фабрика за бои и лакови во тетовско е ставен под контрола. Пожарот е целосно изгаснат во продажниот објект на фирмата, но сè уште има оган ...

СТУДИО 10 - Студентска визија за „Расадник“

Проекциите за 99 згради и бетониран простор завршија во историјата на планирањето на просторот во Расадник во општина Киселав вода. На меѓународен конкурс е избран ...

Кацарска: За солидарниот данок има повеќе инцијативи, уставна обврска е да се плаќа

Платете си го солидарниот данок – не ја чекајте нашата одлука, законот е на сила и секој има обврска да си го почитува, вели претседателката на Уставен суд, ...

Нов ден - нов протест

Вработените во институцијата Народниот правобранител од денеска започнаа со мирен протест. Бараат финансиска независност во користењето на буџетските средства ...

Продолжија протестите на судската и обвинителската администрација, утре и од кај Народниот правобранител

Судска администрација и денес на протести, револтирани од односот на креаторите на буџетот велат дека ќе продолжат со протести бидејќи нема пари за нив. Бараат ...

Хавзи пашините конаци во Бардовци - културно наследство кое не смее да остане во заборавот на времето

Хавзи пашините конаци во Бардови, културно наследство кое не смее да остане во заборавот не времето. Реконструкцијата се уште е само на хартија. Една од ...

Изгорената зграда на поштата заглавена во лавиринтите на одговорноста на надлежните

Шалтер салата беше во функција се до 2013 кога изби и пожарот. Архитектот Јанко Константинов, дизајнира кружна експресивна форма која наликува на лотосов цвет, а е ...

Амбасадорот Гир со организација на свеченост, ги потсети институциите да ја санираат централната пошта

„ Шалтер салата на Централната пошта во Скопје во листата на 7-те најзагрозени споменици и локалитети со наследство во Европа за 2021 ...

Посебен сообраќаен режим за министерскиот состанок на ОБСЕ - 30 ноември неработен ден за администрацијата

За време на министерскиот самит на ОБСЕ, Скопје ќе функционира под посебен сообраќаен режим, работното време на сите вработени во државната и јавната ...