Новинар: Марија Латиновска

“Патина на љубовта”-  изложба на академскиот скулптор Синиша Новески

“Патина на љубовта” е насловот на изложба на на академскиот скулптор Синиша Новески која е во тек во галеријата Метаноја. Животот и љубовта како главен ...

Св. Валентин - Денот на вљубените, помеѓу традицијата, љубовта и комерцијализацијата

Додека православните верници го слават Свети Трифун – заштитникот на лозарите, католиците го слават Свети Валентин – Денот на вљубените. Излозите се обоени ...

Јубилеј – 60 години Музеј на современата уметност, колекција од над 5.300 уметнички дела

Пикасо, Хокни, Вазарели – уникатни бевременски уметнички дела во Музејот на современа уметност. Бастионот на уметноста одбележува 60 години јубилеј. Не само ...