Новинар: Александра Митрева

Земјотрес ноќеска го погоди регионот на Штип

Најпрвин предупредувачки аларм на мобилните уреди, а потоа и земјотрес. Ноќеска во 2 часот и 41 минута населението во Штип и околината почувствува земјотрес со ...

Земјоделци до владата: Замрзнати цени еднакво на замрзнато производство

Земјоделците контра Министерот за земјоделство кој најавува замрзнување на цените на овошјето и зеленчукот. Кочанските оризопроизводители револтирано тврдат ...

Штипскиот универзитет одбележува 16 години постоење

Штипскиот Универзитет одбележува 16 години постоење. Околу 30.000 студенти, од кои 8.000 дипломирани кадри поминале низ универзитетските клупи. Во моментов активно ...

Оризопроизводителите излегуваат на масовен протест ако нема дополнителни субвенции за реколтата од 2021г.

Неисплатените дополнителни субвенции за оризовата реколта од 2021 година да се исплатат до крајот на месецов но и да се утврди производната цена на оризовата арпа ...

Проектот за изградба на дом за стари лица во Кочани тапка во место

Истокот старее, младите се иселуваат, а повозрасните остануваат сами. Ова само ја нагласува потребата од изградба на домови за стари лица, каде постарите би ја ...

„Чекор по чекор“: Треба подобрување на инклузивноста и поддршка на семејствата на лицата со попреченост во образованието

Во половина од училиштата во Македонија учат деца со посебни потреби. Станува збор за повеќе од 470 ученици, а речиси 30 отсто се со пречки во гласот, говорот и ...

Штипскиот градоначалник добил закани по живот од вработен во општината

Градоначалникот на Општина Штип, Иван Јорданов добил закана по живот од вработен во Општината. Инцидентот се случил во текот на вчерашниот ден, а сторителот е ...

Оризопроизводителите револтирани: „Замрзнати цени - замрзнато оризопроизводство“

Замрзнати цени - замрзнато оризопроизводство, вака производителите на белото злато ја коментираат новата одлука на Владата за замрзнување на цените на јајцата ...

Увозот на работна сила станува реалност и во Македонија

Увозот на работна сила станува реалност и во Македонија. Домашното работоспособно население заминува претежно во побогатите земји, а испразнетите места ќе ги ...

„Зелникот на баба“ по десетти пат се одржа во Пробиштип

По јубилеен десетти пат се одржа манифестацијата „Зелникот на баба“ во Пробиштип. На 22 штанда полни со традиционални специјалитети и со натпреварувачки во ...