Новинар: Иле Петревски

Последен ден за пријавување за инвестирање во Зелена обврзница

Владата во среда ја закажа првата аукција за Зелена обврзница. Граѓаните и компаниите имаа една недела можност да аплицираат во комерцијалните банки за да ...

Последен ден за пријавување за инвестирање во Зелена обврзница

Денеска е последен ден граѓаните и компаниите да аплицираат за дел од средствата наменети за Зелената обврзница. Заинтересираните граѓани и компании тоа може да ...

Изградбата на главната гасоводна мрежа ќе заврши до крајот на годинава

Изградбата на главната гасоводна мрежа или преносниот систем ќе заврши до крајот на годинава. Директорот на Националните енергетски ресурси Бајрам Реџепи за ТВ 24 ...

Трипуновски: Во Македонија е увезено млеко од Србија и пуштено во промет со амфлатоксин м1, кој и зошто ги труе граѓаните со канцерогени супстанци?

20 тони канцерогено трајно млеко минатата недела било увезено од Србија и завршило на полиците низ маркетите од земјава, обвинува опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Цветан ...

Владата ги намали давачките за царина за увоз на земјоделски производи

Владата донесе одлука за намалување на царинските давачки за увоз на најголемиот дел од овошјето и зеленчукот. Од 65 отсто висината на царините се намалуваат на 10 ...

Големо прегурупирање на банкарскиот сектор – Комерцијална банка и Стопанска банка - Битола пред спојување?

Комерцијална банка АД Скопје и Стопанска банка АД Битола ги разгледуваат можностите за нивно присоединување. Од двете банки денеска соопштија дека клучно за ...

Продолжуваат инспекциските контроли во маркетите

Инспекциските контроли со засилено темпо ќе продолжат и во следниот период а трговците кои нема да ги намалат цените на производите кои ги утврди владата ќе ...

Интервју со Синиша Наумоски извршен директор на Академијата за банкарство

Каматните стапки на кредитите ќе продолжат да растат и во периодот што следи. Експертите се на став дека ваквото затегнување на монетарната политика е поради ...

Тема на ТВ 24: Поскапи кредити - забавен економски раст

Според податоците на народната банка, граѓаните кај комерцијалните банки се задолжени со речиси 3,7 милијарди евра. Домаќинствата најмногу должат по основ  на ...