25 минути: Речиси 140 училишта не ги реновирале тоалетите повеќе од 10 години
Foto

25 минути: Речиси 140 училишта не ги реновирале тоалетите повеќе од 10 години

25 минути ја објавува анализата на министерството за образование која покажува дека 74 училишта не ги реновирале тоалетите повеќе од 15 години, 64 од 10 до 15 години.

Оваа мапа за првпат покажа каде треба да се инвестира во модерна инфраструктура, вели министерката за образование Мила Царовска, во најновото издание на 25 минути.

0 Коментари

Остави коментари