Aлександер Aлбон нов возач на Tоро Rосо

Британецот со тајландско потекло денеска беше потврден како партнер на Данил Квјат во 2019 година со што се пополнија сите 20 возачки места. Албон требаше да го направи трансферот и порано, но имаше административни пречки бидејќи веќе се договори со Нисан во формула-е шампионатот. Откако разликите беа надминати, поранешниот ученик на Ред бул доби зелено светло за формула 1.