Арсовски : ВМРО-ДПМНЕ се согласува изборите да бидат на 17 октомври
Foto

Арсовски : ВМРО-ДПМНЕ се согласува изборите да бидат на 17 октомври

И за опозициската ВМРО-ДПМНЕ 17 октотмври е прифатлив датум за локалните избори наесен, бидејќи тој датум бил првично договорен. Според нив со оваа одлука се согласни сите парламентарни партии.

- Мораме да потенцираме дека тука нема потреба од меѓупартиски договори останати состаноци и преговарања, бидејќи сите како ВМРО-ДПМНЕ, како СДСМ така институциите треба да го почитуваат единствено законот, а законот налага дека 17-ти октомври е датумот за локалните избори. - изјави Арсовски.

0 Коментари

Остави коментари