Додека Украина се бори, Полска брои бегалци

Еден месец од почетокот на војната во Украина. Претседателот Зеленски повика на протести  ширум светот. Западните сојузници обединети во нов поход санкции кон Русија. На европско тло стапна американскиот претседател Бајден, во рок од 12 часа се одржаа самити на НАТО, Г7, и Самит на ЕУ - за итно решение. И додека Украина се бори - Полска брои бегалци.