Државен натпревар по прва помош под мотото „Твоето незнаење чини живот“
Foto

Државен натпревар по прва помош под мотото „Твоето незнаење чини живот“

Државен натпревар на екипите по прва помош под мотото „Твоето незнаење чини живот“ ќе се одржи денеска и утре во Битола, во организација на Црвениот крст.

Од Црвниот крст информираат дека на натпреварот ќе учествуваат 28 екипи. Натпреварот ќе се одвива во две траектории, на секоја ќе настапат по 14 екипи Ќе се работи на седум работни места од кои четири ќе бидат од првата помош на кои ќе бидат опфатени 12 повреди и една реанимација за срцево-белодробно оживување, две работни места ќе бидат со забавно-рекреативен карактер и на едно место ќе има тематика за познавање од областа на дисиминација.

Свеченото отворање на Државниот натпревар на екипите по прва помош ќе се одржи денеска кај градскиот парк во Битола, а прогласувањето на победници ќе биде утре на плоштадот Магнолија.

0 Коментари

Остави коментари