Ерван Фуере за тв 24: Бугарија ги киднапира политиките на ЕУ за својата национална агенда, Унијата мора да реагира
Foto

Ерван Фуере за тв 24: Бугарија ги киднапира политиките на ЕУ за својата национална агенда, Унијата мора да реагира

Европската Унија премногу комотно гледа на спорот меѓу Скопје и Софија и не прави доволно за да ја натера Бугарија да се повлече од блокадата на почетокот на преговите на Македонија, смета поранешниот евроамбасадор Ерван Фуере во интервју за телевијзија 24.

Предлага Брисел веднаш да постави медијатор меѓу двете земји за Македонија да не добие вето, а ЕУ со тоа да го изгуби кредибилитетот.

0 Коментари

Остави коментари