Европат - Како ЕУ членките гледаат на своите соседи?

Европско помирување и меѓусоседски предрасуди. На грбот на старата дама многу спорови оставија печат. Кои искуства ги делат Загреб и Љубљана и дали Хрватска може да се соочи со блокада од Словенија во однос на шенген зоната? Како ЕУ членките гледаат на своите соседи? И дали ќе има светлина за европското проширување? Додека ЕУ брза напред кон новите светски трендови, во балканската политика работите се движат со брзината на пајтоните, заглавени во средниот век.

Гледајте Европат со Лепа Џундева во сабота по вестите во 17 часот.