Гостување на м-р Трајче Малинов - музичар
Foto

Гостување на м-р Трајче Малинов - музичар

- Иако се помалку чалгаџиски тајфи музицираат во Велес, духот на староградската чалгија тука се' уште живее. Велешкиот музичар Трајче Малинов посветил години во истражувачко творештво, создавајќи книга посветена на најпознатиот велешки чалгаџија Ало Тончов. За приказните на чалгаџиите, за нивните музички мајстории и анегдоти, но и за веселото и музички вредно семејство Малинови, од приказната која од Велес ни ја пренесува Владимир Тевчев.

0 Коментари

Остави коментари