Изложба „Скопје виа Солун“
Foto

Изложба „Скопје виа Солун“

Во Галеријата Белогаски во Музеј на град Скопје денеска, во 12:00 часот ќе биде отворена изложбата „Скопје виа Солун“, на која ќе бидат претставени приказните за двата града, нивната поврзаност со патен, воден и железнички сообраќај, трговијата, културните преплетувања и личните, фамилијарните и професионалните врски меѓу градовите.

Изложбата и монографијата се тригодишен проект финансиран од Градот Скопје и Министерството за култура.

Поради мерките и протоколот за пандемијата од Ковид 19, посетата ќе биде ограничена.

0 Коментари

Остави коментари