Ќе има ли одговорност за одлуките кои произлегоа од уредбите, а кои Уставен ги укина?
Foto

Ќе има ли одговорност за одлуките кои произлегоа од уредбите, а кои Уставен ги укина?

Законодавниот дом повторно под рафали на обвинувања и закани за блокади - одлуките за вонредни сосотојби немаа да бидат потврдени од пратениците. Како тоа ќе се одрази врз мерките кои произлегоа од нив, зашто опозицијата гласа против кога дел од вонредните сосотојби ги бараше и самата? Направи ли се владата за да добие поддршка? Ќе има ли одговорност за одлуките кои произлегоа од уредбите, а кои уставен ги укина? 

Во отворената програма 24 анализа дебата меѓу пратениците: Дафина Стојановска ВМРО-ДПМНЕ, Хусни Исмаили коалиција Алијанса за Албанците-Алтернатива, Снежана Калеска Ванчева СДСМ, и Арбр Адеми ДУИ.

0 Коментари

Остави коментари