Колку на Македонија и е потребна ЕУ, на сметка на губење на идентитетот?
Foto

Колку на Македонија и е потребна ЕУ, на сметка на губење на идентитетот?

Бугарско - македонските односи во најделикатна фаза. Следи блокада или политичко помирување под палката на Заев и Борисов? Дали бугарскиот меморандум ќе помине кај останатите земји членки или Брисел и Берлин ќе ги отфрлат апсурдните барања? Историчарите под притисок на политиката или на фактите и реалноста? Бугарија го има клучот на македонската европерспектива, но колку на Македонија и е потребна ЕУ, на сметка на губење на идентитетот?

Гости се поранешните амбасадори во Софија, Берлин и Вашингтон, Никола Тодорчевски, Ѓорги Филипов и Васко Наумовски.

0 Коментари

Остави коментари