Комисијата за заразни болести ќе предложи задолжителен домашен карантин од 14 дена за лица кои доаѓаат од сите африкански земји
Foto

Комисијата за заразни болести ќе предложи задолжителен домашен карантин од 14 дена за лица кои доаѓаат од сите африкански земји

Комисијата за заразни болести ќе предложи задолжителен домашен карантин од 14 дена за лица кои доаѓаат од сите африкански земји.

До овој момент во земјава, како што се посочува, се уште не е детектирано присуство на јужноафриканскиот сој на вирусот. Министерството за здравство и комисијата за заразни болести согласно актуелната епидемиолошка слика и анализите на институтот за јавно здравје, не ја исклучуваат можноста да се донесат препораки за нови мерки со цел спречување понатамошно ширење на ковид-19. Апелираат до граѓаните задолжително да ги почитуваат здравствените мерки и протоколи.

0 Коментари

Остави коментари