Мицкоски: Мерката е краткорочна и нема да даде ефект
Foto

Мицкоски: Мерката е краткорочна и нема да даде ефект

При денешната посета на општина Аеродром и отворањето на новиот спортски центар, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски одговарајќи на новинарско прашање дали ќе се спречи ценовниот шок со денешната одлука на Владата за замрзнување на цените на основните прехранбени продукти, посочи дека замрзнувањето на цените на основните прехранбени продукти можеби ќе го ублажи, но никако не може да го стопира овој бран на зголемена инфлација и намален стандард на граѓаните. Тоа не се прави со ограничување на цената на производите, туку тоа е една од сетот мерки коишто требаше да се преземат.

0 Коментари

Остави коментари