Мухамед Зекири нов генерален секретар на Владата
Foto

Мухамед Зекири нов генерален секретар на Владата

Потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири, кој неодамна се повлече од пратеничкот место,  денеска е имануван  за нов генереален секретар на Владата.

Одлуката Зекири да биде генерален секретар на Владата е донесена на денешната седница.

Тој доаѓа на местото на досегашниот генерален секретар на владата Драги Рашковски. Мухамед Зекири е поранешен новинар, а во 2016 година беше избран за пратеник.

0 Коментари

Остави коментари