Најчевска за тв 24: МВР да најде начин како да ги спречи инцидентите
Foto

Најчевска за тв 24: МВР да најде начин како да ги спречи инцидентите

Универзитетската професорка Мирјана Најчевска во денешната 24 анализа рече дека не гледа дека овој чин се сфаќаат како основа за некакво делување. Кога ќе се појави ваков настан, тоа значи дека е врвот на санта мраз, и она што не го гледаме е на самото дно.

„Тоа значи дека МВР треба да најде начин како да се справи со проблемот и што го потикнало тоа и да најде алатки да ги пречи ваквите настани. Било која спредба меѓу ситуацијата која полицаец кој тепа граѓанин и кога се нападнати полицајци е несодветна.“ - рече Најчевска.

Таа смета дека кга полицијата ќе се појави во улога на насилник, тоа е загрижувачка сстојба и МВР треба да преземе широка акција тоа да го адресира.

 

0 Коментари

Остави коментари