Пациентката на која и беше извршена трансплантација на коскеното ткиво повторно застана на нозе
Foto

Пациентката на која и беше извршена трансплантација на коскеното ткиво повторно застана на нозе

Пред само неколку месеци, млада пациентка повторно застана на нозе откако и беше заменето малигно коскено ткиво со здраво коскено ткиво од починат донор.

Ваков тип трансплантација за прв пат беше извршена кај нас. Овие пациенти досега беа праќани на лекување во странство, а денес благодарение на достапноста на туморските импланти, а сега и на кадаверичната трансплантација, на Клиниката за ортопедски болести може целосно да се изврши отстранување на туморот.

0 Коментари

Остави коментари