Разговор со Зоран Тодоров
Foto

Разговор со Зоран Тодоров

12 невладини организации од Кочани одлучија заеднички да се борат против загадувањето на воздухот, водата и воопшто - загадувањето на природата. Се здружија во „Одбор за здрав живот“. Сметаат дека граѓаните треба да продолжат со притисок врз институциите, како во случајот со „Пејпер мил“. 

Една од првите иницијативи ќе им биде и да се преиспита градењето на мала хидроцентрала, над браната Гратче. Своите иницијативи ќе ги испраќаат до општината, но и до пратениците и до државните институции. Велат дека здружени ќе си го вратат епитетот на најчист град во државата. Интервјуто со Зоран Тодоров од Одборот, го направи колешката Виолета Кожинкова.

0 Коментари

Остави коментари