Се обидува ли владата преку мала врата да си додели овластувања со тежина на уредби со законска сила?
Foto

Се обидува ли владата преку мала врата да си додели овластувања со тежина на уредби со законска сила?

Се води ли битката за политичка превласт преку пандемијата со коронавирусот? Кој изигра нечесно за законот со кој треба дел од мерките за заштита од ковид 19 да стапат на сила? Зошто Христијан Мицкоски се откажа од преговори со Венко Филипче? Се обидува ли владата преку мала врата да си додели овластувања со тежина на уредби со законска сила? За политичките игранки околу ковид 19 и (не) функционалноста на институциите во клучни период за земјава и на внатрешен и на надвоирешен план.

Во 24 анализа политичка дебата со Антонио Милошоски пратеник и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ и Мухамед Зеќири пратеник и потпретседател на СДСМ.

0 Коментари

Остави коментари