Што содржи нон-пејперот?
Foto

Што содржи нон-пејперот?

Балканот се крена на нозе. Се говори за Нон-пејпер, таен документ, кој словенечкиот премиер Јанез Јанша го доставил до Европската Унија. За конечно распаѓање на Југославија, за нови граници, за голема Србија, голема Албанија, поделба на Македонија и гаранции за враќање на Никола Груевски, без последици.

Гости беа Мухамед Зекири - генерален секретар на Владата, Зоран Димитровски - генерален секретар на Демократскиот сојуз и Роман Јакиќ - поранешен министер за одбрана на Словенија, екс-пратеник во Европскиот парламент.

0 Коментари

Остави коментари