Спасовски за тв 24: На Јанкулоска и беше оставен половина час да се подготви и потоа да се постапи по наредбата
Foto

Спасовски за тв 24: На Јанкулоска и беше оставен половина час да се подготви и потоа да се постапи по наредбата

Оливер Спасовски за 24 анализа изјави дека на поранешната министерка Гордана Јанкуловска и бил оставен простор да се поздрави со семејството од околу половина час.

„Ако акцијата за спроведување на Јанкулоска не беше експресна ќе ме прашавте зошто чекате и зошто уште се губи време за тоа. Постапката беше врз основа на наредба од судијата за извршување на санкции врз основа на пресудата на Врховниот суд и така беше спроведена во затворот „Идризово“. Наредната гласеше веднаш да се приведе лицето и моравме врз основа на тоа брзо мораше да реагираме. Законот мора да важи подеднакво за сите“, соопшти Спасовски.

0 Коментари

Остави коментари