Станува ли Турција регионална супер сила?
Foto

Станува ли Турција регионална супер сила?

Конфликтот помеѓу Ерменија и Азербејџан се претвори во општа војна, зад двете земји стојат нивните заштитници, Русија и Турција, дали борбите ќе го вовлечат и НАТО во конфликтот кој има интерес токму сега да почне војната на местото каде поминува енергетскиот тек кој требаше да ја снабдува Европа со гас. Станува ли Турција регионална супер сила, или претседателот Ердоган премногу ги развлече капацитетите на земјата, од Северна Африка до Кавказ?

Дебата со воено безбедносните аналитичари Благоја Марковски и Милан Стефановски, како и со поранешниот дописник од Москва, Мирче Адамчевски.

0 Коментари

Остави коментари