Зачестија трансплантациите. Дали во Македонија има трговија со органи?
Foto

Зачестија трансплантациите. Дали во Македонија има трговија со органи?

Зачестија трансплантациите на органи. Дали меѓу граѓани расте свеста за донорство? Кои се подолговечни оние луѓе кои добиваат орган од жив донор или од кадавер? Дали има трговија со органи? Зошто лекарите многу често сакаат да го заменат белиот мантил со костум и да запливаат во политички води? На овие на други прашања, интервју со д-р Сашо Дохчев директор на Урологија.

Дали најавената изградба на зимски туристички центар на Пониква е реалност или предизборен маркетинг?

Заминале во САД пред 25 година, денеска Станка Шемова е оперативен менаџер на престижниот Рокфелер универзитет, а нејзниот син асистент професор на универзитетот во Мичиген. Дарко Костовски, македонски пијанист кои ги плени срцата  на светската и домашна сцена со свој концерт на Охридско лето.

0 Коментари

Остави коментари