Заев очекува преговори со ЕУ во декември
Foto

Заев очекува преговори со ЕУ во декември

Заев од конгресот на СДСМ најави преговори со Унијата на почетокот на декември. Смета дека силното лоби на Социјалистите во рамки на Унијата ќе ги надмине пречките што стојат на патот. Македонија се соочува со блокада од Бугарија која и натаму стои на ставот дека мора да има решение за јазикот и идентитетот пред да даде зелено светло за преговорите..

0 Коментари

Остави коментари