Економија

Состојбата во Македонски пошти се влошува од ден на ден, претпријатието тоне во долгови

Претпријатието АД Македонски пошти кое е во државна сопственост пред колапс, граѓаните со месеци ги чекаат пратките, вработените пак се жалат катастрофални ...

Министерство на СДСМ протестира против министерство на ДУИ, вработените во министерството за култура бараат пари од финансии

Вработените во Министерството за култура, Управата за заштита на културното наследство и Агенцијата за филм излегоа на протест поради незадоволство од месечните ...

УЈП: Апликацијата МојДДВ е прилагодена на повисокиот лимит по корисник

Управата за јавни приходи (УЈП) ги информира корисниците на апликацијата МојДДВ, дека е извршено нејзино прилагодување согласно измените и дополнувањето на ...

Дехари слави 10 години „албанско владеење“, Владата молчи

„10 години гордост, историски час на Кичево под албанска власт“.Под овој наслов градоначалникот на Кичево Фтамир Дехари одбележува 10 години албанска власт во ...

Седница на Буџетски совет на Собранието на Република Северна Македонија

Буџетскиот совет на Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе одржи седница. На дневен ред на седницата се Предлог-одлуката за утврдување на ...

Државна ревизија изразува резерва за вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи на МФ за 2021 година

Државниот завод за ревизија  изразува резерва за вистинитоста и објективноста на финансиските извештаи на МФ за 2021 година. Со извршената ревизија на ...

Од анализите на Министерството за економија зависи дали ќе има други производи со замрзнати цени

Цената на кој следен производ ќе биде замрзната зависи од анализата во Министерството за економија - рече премиерот Ковачевски. Според него треба да бидат ...

Американската централна банка повторно ги зголеми каматните стапки

Американската централна банка повторно ги зголеми каматните стапки откако федералните резерви ја зголемија основната стапка за 0,25 процентни. Иако надлежните ...

Годишна конференција на Виенската иницијатива

Народната банка денеска и утре ќе биде домаќин на годишниот форум на Виенската иницијатива, еден од најголемите настани во регионот од областа на финансиите. ...

Нов потег на Народната банка за затегнување на монетарната политика

Нов потег на Народната банка за затегнување на монетарната политика, каматните стапки се зголемени за дополнителни 0,25 процентни поени. „На седницата на ...