Економија

Потпишан грант за изградба на пречистителна станица за отпадни води во Скопје

Денеска беше потпишан договорот за грант од ЕУ со Европската инвестициска банка, финансиерот на изградбата и надзорот на пречистителна станица за отпадни води во ...

Народната банка продолжува со затегнување на монетарната политика: Каматните стапки зголемени за дополнителни 0,25 П.П.

Народната банка продолжува со затегнување на монетарната политика. По редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика  е донесена одлука ...

ММФ објави дека постигнале договор со Украина за пакет помош од 15,6 милијарди долари

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) објави дека постигнал договор со украинската влада за пакет помош во износ од 15,6 милијарди долари. Планот треба да помогне ...

Исплата на пензиите од 28 март

Владата на Република Северна Македонија, на денешната седница, ја разгледа и усвои Информацијата од Министерството за труд и социјална политика за исплата на ...

Заклучок во насока на сигурност на снабдувањето на топлинска енергија во Град Скопје

Владата, на денешната седница, ја разгледа и усвои Информацијата за активности во однос на дејноста регулирано производство на топлинска енергија, доставена до ...

Цените на јајцата и оризот замрзнати, извозот ограничен

Цените на јајцата и оризот замрзнаа, но животот на граѓаните никако да одмрзне. Граѓаните велат дека 2 до 10 денари не им го менува животот. Владата е категорична ...

Бектеши: Цените што биле на 15 март ќе останат исти

Според Бектеши мерката е искреирана со компаниите што произведуваат јајца и рече дека „цените што биле на 15 март ќе останат исти“. - Просечната цена на ...

Ковачевски: Ги штитиме граѓаните и домашниот пазар, се замрзнуваат цените на јајцата од кокошка и оризот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Димитар Ковачевски, денеска, одржа прес-конференција во врска со денешната владина одлука за ...

Владата ги замрзна цените на јајцата и оризот

Министерот за економија, Крешник Бектеши, рече дека најскапото јајце може да се продава по цена од 9,8 денари со одлуката за замрзнување на цената. Според него, ...

Флекс Кредит се стекна со признанието најголем корпоративен донатор за 2022 година во СОС ДЕТСКО СЕЛО

Големо е задоволството да се помага онаму каде што е најпотребно. Признанијата кои се доделени од искрените детски насмевки се најдраги. Tокму една таква убава ...