Емисии

Аргумент плус - Дали иселувањето на младите со високо образование подготвува готова работна сила за земјите од ЕУ?

Резултатите од пописот покажуваат дека Македонија сега има 1,83 милиони жители, 185 илјади помалку од претходниот попис во 2002 година. Бројот на млади до 29 години се ...

Фактор здравје - Дијабетес

Гостин: д-р Ирфан Ахмети, спец. ендокринолог

24 анализа - Дали ќе се исполни решението за општ колективен договор?

Гости се Бранко Костовски претседател на Синдикат министерство култура, Трпе Дејаноски претседател на Синдикат на УПОЗ, Бисера Костадиновска - Стојчевска ...

Аргумент плус - Медицинарите утре на протест во 5 до 12

Самостојниот синдикат за здравство, утре во 5 до 12 ќе протестира пред министерството за здравство. Претставниците на синдикатите се гости во емисијата Аргумент ...

Фактор здравје - Оксидативен стрес

Гостин: д-р Драгица Зенделовска - виш научен соработник