Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Со Сергеј Трифуновиќ, прв дел


Продолжуваме со вториот дел од разговорот со Ферус Мустафов. За музиката денес. И помалку за жените. Еден од нашите најголеми музичари, Ферус Мустафов во Патот до успехот, втор дел.


Кралот на саксофонот во Патот до успехот. Како започнало се. за нескротливата страст за кларинет. За неговиот татко, познатиот музичар Илми. Подготвен на се за музиката. Цело семејство музичари. Но кралот е само еден. Ферус Мустафов во Патот до успехот.

Ексклузива во Патот до успехот, пред настап разговараме со планетарно познатиот инди поп рок бенд, Питер, Бјорн и Џон. Како настанала нивната најпозната песна? Односот на родителите кон избраната професија кои и не е така различен од родителите на Балканот.


Продолжуваме кадешто застанавме Работи кој не сте ги знаеле за Неша „Галија“. За животот во болницата. За воспитувањето на децата. За музиката која не ја слуша. Совет за некои од нашите музичари. Интервју и музиката за душа со Неша „Галија“.


Се јавуваме од Ада Циганлија во Белград. Имаме закажано средба со Ненад Милосављевиќ или Неша од „Галија“. Поминуваме поминуваме по животниот пат и кариерата на фронтменот на една од најзначајните рок групи на рок сцената. За тешката болест во детството. За строгиот татко. За музиката што ја чувал како тајна. За првата фестивалска победа. Неша „Галија“, во Патот до успехот, прв дел.


Имаме уште многу да зборуваме со секогаш интересната Исидора Бјелица. За бирократските лавиринти на нашите простори. За луѓето кои се подготвени на се за информација. Втор дел од Патот до успехот со Исидора Бјелица.


Одиме во домот на една од најконтраверзните балкански писателки. Авторка на книги, тв проекти, но и дизајнер на шапки. За необичното детство. За политичкиот активизам. Богатство од приказни со Исидора Бјелица. Само во Патот до успехот.