Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Со Жељко Бебек, втор дел


Познато рокерско име со богата биографија. Одиме на мерак муабет кај Жељко Бебек. Движиме по неговиот пат. Како Бјело дугме станува феномен. За пеењето пред Тито. За односот со Бреговиќ. Со Жељко Бебек, прв дел, има многу што да се слушне.


Авторот на некои од најголемите музички хитови, Момчило Бајагиќ Бајага, конечно во Патот до успехот. Одиме по хронологијата, музиката и интернетот. За неговите деца. И по некое неочекувано прашање.


Продолжуваме да чекориме по животниот пат на Данчо Чеврески. Говориме за работата со некои од легендарните режисери. Од несреќен случај на сет до болница да го види новороденчето. За односот кон него од своите. За политиката денес. Данчо Чеврески со своето големо искуство со право се запишува во Патот до успехот.


Во понеделник, продолжуваме да чекориме по животниот пат на Данчо Чеврески. Говориме за работата со некои од легендарните режисери. Од несреќен случај на сет до болница да го види новороденчето. За односот кон него од своите. За политиката денес. Данчо Чеврески со своето големо искуство со право се запишува во Патот до успехот.

Патот до успехот, секој понеделник во 18:30 на 24 телевизија. Не пропуштајте!


Нова сезона на Патот до успехот со Мишко Иванов. Интересно интервју со актерот Данчо Чеврески - македонски актер кој има остварено најголем број на филмски улоги.


Во Патот до успехот запишуваме уште едно  музичко име. Низ разговор се движиме по животниот пат на Петар Грашо. Каде завршува кошарката, а каде почнува музиката? Пријатен разговор на разни теми, со хрватската музичка ѕвезда, Петар Грашо.


Спортска легенда во патот до успехот. Времеплов низ успесите на македонскиот шампион во борење Шабан Трстена. За почетоците. За соништата на јаве. Подготвен на се, за победа. Гледајте го ова енергично интервју само во Патот до успехот.


Неодамна го прослави својот 100-ти роденден. Витален и сè уште со чиста и јасна мисла. Во Патот до успехот, импресивната приказна на Академик Ѓорѓи Филиповски. Еден од основачите на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“. Човекот кој заедно со Блаже Конески ги удираат темелите на МАНУ. Почитуван дома, но и во странство.

Академик Ѓорѓи Филиповски во Патот до успехот.


Во портфолиото на Патот до успехот додаваме уште еден успешен кошаркар и тренер, Панајотис Јанакис. Зошто ја сака кошарката? За Лазар Лечиќ. За мотото на терен. За прекрарот Змеј. И за актуелното пријателство.