Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Со Крсте Роџевски


Уште една кошаркарска  и тренерска легенда ни го раскажува својот пат. За талентот од НБА кој почнал како носач на торби. За стратегиите на кошаркарските таблички. И за нас, на времето. Божидар Маљкович во Патот до успехот.


Кој ја следел југословенската кошарка, секако се сеќава на Словенецот Иво Данеу. Одиме на лаф кошаркарски муабет со легендата на едно време. Како реагира на старите снимки од него? За неговиот син. За одлуката дека кошарката е спортот за него. По некое сеќавање од терен. За Лука Дончиќ. Со Иво Данеу во Патот до успехот.


Го продолжуваме разговорот со Борис Новковиќ. За поранешниот систем, за денешните пејачи, за поразот од Тајчи и промената на животните избори. Борис Новковиќ во Патот до успехот.


Еден од најголемите шармери со гитара во поранешната држава Борис Новковиќ во Патот до успехот. Сам дава дефиниција за своето место на музичката скала. За детството во сенката на познатиот татко. За бунтовноста во тинејџерските години. За стихот во песната „Тамара“ кој делува морничаво од оваа дистанца. Портрет на Борис Новковиќ во Патот до успехот.


Кога ќе се спомене хрватскиот поп-панк, на памет ми паѓа „Психомодо поп“. Предводникот на групата, Давор Гобац во Патот до успехот. За филозофијата зад креацијата. За муабетот со Били Ајдол. За сценските настапи. Давор Гобац во Патот до успехот.


Продолжуваме да чекориме по патот до успехот на спортскиот коментатор Милојко Пантиќ. Евоцираме убави спортски спомени. А од спортот, влегуваме во политика. За актуелната ситуација во Србија и нивниот претседател. Има што да се слушне од Милојко Пантиќ во Патот до успехот.


Препознатливиот глас на спортските случувања во заедничката земја, познатиот српски спортски новинар Милојко Пантиќ не дочекува подготвен. Човек кој има многу што да каже на разни теми. За неоставената првична желба и за денешните стандард и на спортското известување. За инвентивните методи во работата. За кратката фудбалска кариера.


Одиме во Загреб да се сретнеме со Нина Бадриќ. Пријатен и опуштен муабет со Нина, која се уште ја носи игривоста на дете во себе. За преодреденоста за музиката., препознаена од нејзиниот идол. За ѕвездата која накратко е појави на овие простори. За колешката од странство, која конечно ги промени правилата на игра. Сосема непосредно со Нина Бадриќ во Патот на успехот.


Еден од најдобрите и најпознатите српски актери, Бранислав Лечиќ. Покрај уметноста, зборуваме и за политиката на Балканот, која е наша судбина. Бранислав Лечиќ во Патот до успехот,