Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Со Тања Бошковиќ


Одиме на терапија кај доктор Неле Карајлиќ. Како тргнала целата приказна со „Забрането пушење“? За двосмисленоста на маршал финтата. За невозможноста денес да има нова „Топ листа на надреалисти“. Чекориме во патот до успехот со овој интересен лик со уникатен поглед на нештата


Директно од соседството ви ја носиме приказната за глумицата Неда Арнериќ. Говориме за почетоците, улогата во филмот „Исправи се Делфина“ и за уште многу интересни теми.


Влегуваме во „Тесната кожа“ на ликот Шојиќ. Разговараме со актерот Милан Лане Гутовиќ, за неговите училишни денови, за жртвите кои ги правел за девојките, за академските денови и секако за неговата богата кариера.


Отидовме на спортски лаф муабет кај ракометната легенда Веселин Вујовиќ. Како татко му дознал колку е добар. За победите пред повредите. Заслужен за големи успеси во Југославија и за злато со Вардар во Македонија. Само во патот до успехот ракоментиот гениј Веселин Вујовиќ.


Актерката со голема харизма, ја отвараме нејзината приказна. Од запишувањето на Академијата, за блискиот колега кој немал високо мислење за неа на почетокот. Како е да се работи на филм? Погледнете го интервјуто со Аница Добра, само во Патот до успехот.


Продолжуваме по патот на успехот со Чола, го навраќаме на војничките денови. За омилената песна на ќерка му, од него. Кој е строгиот во воспитувањето на децата? За нашиот Тоше? И едно прашање од кое зацрвенува. Патот до успехот со Здравко Чолиќ, втор дел.


Пред концертот во Скопје, големиот Чола. Одиме од почетоците на овој несуден спортист. Едно од раните искуства на сцената. Процесот на снимање на песна, тогаш и сега. За одлуката да остане во Југославија. Здравко Чолиќ го раскажува својот пат до успехот.