Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии Емисии

Ударни вести

Интервју со Иван Котев


Велешката фабрика за вода е едиствената фабрика од ваков вид во земјава. Со нејзината изградба, велешани добија многу почиста вода, а откако пред 12 години се пушти во употреба хидросистемот Лисиче, граѓаните на Велес во своите чешми добија вода со висок квалитет. Оваа фабрика деновиве слави 30 години постоење, а Јавното комунално претпријатие Дервен од Велес го обележа јубилејот со тоа што се потсети на годините кога овој објект се градеше. Владимир Тевчев разговараше со првиот човек на Дервен, Антон Јовиќ.