Македонија

Спасовски: МВР продолжува со истрагата за откривање на лицата што се закануваа со бомби

МВР продолжува со истрагата за откривање на лицата што се закануваа со бомби. Министерот Спасовски вели засега има многу информации, но и дезинформации. Во ...

Боки 13 на операција, адвокатот Туфегџиќ вели - интервенцијата е животно загрозувачка

Бојан Јовановски денеска е во „Св.Наум Охридски Скопје“ каде му се врши опарација  за целосно отстранување на желудникот, потврди за ТВ 24 адвокатот на ...

Нема да се преиспитува пресудата за „Јавна соба“, Врховен суд го одби барањето

Врховниот суд ги одби барањата за вонредно преиспитување на правосилната пресуда  за Јавна соба како „неосновани“.  Со ова, нема промена во одлуката на ...

Јовевски: Кандидатите покажаа резултати и беа примени на Академијата

Да им се даде шанса, кандидатите покажаа резултати и беа примени на академијата за судии и обвинители, ова е одговорот јавниот обвинител Љубомир Јовески на ...

Арсовска ќе бара поддршка од советниците за набавка на еко автобуси

Набавка на нови еко-автобуси, субвенционирање за купување нови еко-такси возила и возила за граѓани,  реконструкција на неколку улици, се дел од барањата односно ...

Синдикатите на средба во Министерството за здравство, постигнат договор

Синдикатите за здравство неколку часа пред најавениот протест беа на разговор кај ресорниот министер. На маса анексот на колективниот договор со кој се бара ...

Бишевац во СТУДИО 10: Регионот секако добива на важност по она што се случува во Украина

Регионот секако добива на важност по она што се случува во Украина. Брисел и Вашингтон настојуваат да најдат решение за да си ги намалат проблемите и да ги затворат ...

Бишевац во СТУДИО 10: Сакале или не, која било следна власт ќе мора да почне да ја гради државата

Се виде дека оваа владејачка структура презела обврска да спроведе уставни измени. Но, тоа не може да помине без опозицијата. А оваа власт го одби учеството на ...

Дујовски во СТУДИО 10: Бугарите секогаш ќе измислуваат некој нов проблем за кој ќе нè блокираат

Притисокот ќе расте во земјата во однос на уставните промени. Уставот треба двапати да се отвора, еднаш да се утврди дека има потреба за измени па потоа да се ...

Дујовски во СТУДИО 10: Ова е хибридна војна, ако експлодираше бомба тоа ќе беше реална војна

Вчера имаше дојави за бомби во над 800 училишта во Бугарија, но имаше и дојави во Србија. Кај нас со новите протоколи немаме дојави за бомби, но останува да видиме кои ...